maanantai 1. lokakuuta 2012

Mac'n'Cheece

Jälleen Amerikkaan ja kevyt linja vaan jatkuu... :)

Tätäkin reseptiä innostuin kokeilemaan nähtyäni Hansin matkassa- ohjelman jakson, jossa hän vierailee Teemu Selänteen luona. Siinä tarjottiin tämän seurana Porsaan kylkeä ja Coleslawia, mutta me päätimme valmistaa vähän kevyempää kanasalaattia.
Tämä "juustomakaronilaatikko" ei rasvaisuutensa vuoksi voi kuulua ihan jokapäiväiseen ruokavalioon, mutta välillä kuuluu myös herkutella ja kohtuus kaikessa. :)




1pss        Makaronia (käytin itse tummaa pastaa ja sopi oikein hyvin)
2-3tl       Suolaa
1l           Vettä

 Keitä makaronit pussin ohjeen mukaan.



Juustokastike

3rkl         Voita
1-2          Salottisipulia
Valkosipulia maun mukaan
3rkl         Voita
0,5l          Maitoa
Suolaa
(Valkopippuria)
Muskottipähkinää
100-150g  Gruyére- tai Cheddarjuustoa (käytin itse Gruyére juustoa)


Kuullota pilkottu salottisipuli ja valkosipuli voissa, älä ruskista. Lisää jauhot ja kypsennä muutama minuutti. Lisää Maito ja anna kiehahtaa. Voit ohentaa kastiketta lisäämällä vettä tai maitoa, jos se tuntuu liian paksulta. Lisää sitten mausteet ja raastettu juusto. Anna juuston sulaa seokseen, älä enää keitä. Kääntele keitetyt makaronit juustoseoksen joukkoon ja kaada seos uunivuokaan. Paista uunissa 175 -asteessa 30-40min, kunnes pinnalla on kaunis väri.
Tarjoile haluamasi lisäkkeen kanssa.




Pahoittelut huonosta kuvalaadusta..






Kanasalaattia lisäkkeenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti