maanantai 8. lokakuuta 2012

Ceasarsalaatti


Ceasarsalaatti on peräisin Meksikon Tijuanasta ja erittäin suosittu salaatti nykyään etenkin Amerikassa. Suomeen sitä on ilmestynyt mm. ketjuravintoloihin ja se löytyy usein myös valmiina kauppojen kylmätiskeiltä. Perus raaka-aineina on Romaine-salaatti, krutongit, parmesan-juusto sekä kastike, joka on valmistettu mm. valkosipulista, kananmunasta, sitruunamehusta ja anjovis-fileistä (useimmiten sokerisuolattua ja maustettua kilohailia). Sardelleja voi myös käyttää.

Tähän reseptiin on käytetty myös pekonia, tuomaan suolaisuutta ja hyvää makua sekä jättikatkarapuja. Lisäkkeenä tarjosin Yrtti-tomaattipiirakkaa sekä paistettuja kesäkurpitsoja.



 

 Kastike

2rkl           Sitruunamehua
2rkl           Limemehua
1               Valkuainen (koristeluun)
1               Keltuainen
1-2            Valkosipulinkynttä

1tl             Dijon sinappia
1tl             Anjovispastea (voi käyttää myös Anjovisfileitä)
4rkl           Kylmäpuristettu oliiviöljy
2rkl           Haaleaa vettä
3rkl           Hienoksi raastettua parmesaania
suolaa & pippuria


Laita kaikki kastikkeen ainekset tarjoilukulhon pohjalle. (Salaatti-ainekset sekoitetaan kastikkeen joukkoon, jotta koko kastike tarttuisi salaattiin myös kulhon reunoilta.) Soseuta esimerkiksi sauvasekoittimella tasaiseksi seokseksi. Mausta suolalla ja pippurilla oman maun mukaan.





Salaatti

Romaine-salaattia
4 Pekonia
Voipaahdettuja krutonkeja
Parmesaania


Pese Romaine-salaatti ja revi lehdet haluamasi kokoisiksi. Paista pekonit pannulla rapeiksi ja leikkaa paloiksi. Leikkaa leivistä kuutioita ja paahda niitä voissa + myös halutessasi lisää valkosipulimurskaa tuomaan makua. Lisää salaatti, pekoni ja krutongit kastikkeen joukkoon ja sekoita. Raasta päälle parmesaania ja koristele keitetyn kananmunan valkuaisella.



Tarjoile ja nauti haluamiesi lisäkkeiden kanssa. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti