Tämä resepti on Sara La Fountainin julkaisemasta kirjasta Passion for Food. Mielestäni kirja on visuaalisesti upea ja reseptit ovat erittäin herkullisen näköisiä ja makuisia. Ruokaohjeet jakautuvat vuodenajoille ja jokaiselle kuukaudelle on toteutettu myös oma kattaus, niistä saa inspiraatiota esimerkiksi omiin juhlakattauksiin. Reseptejä on laidasta laitaan ja ne ovat varsin helppoja toteuttaa. Tämä kirja on noussut yhdeksi omista suosikeistani, ei pelkästään ihanien ohjeiden takia, vaan kirja on myös visuaalisesti melkoinen elämys. Suosittelen ehdottomasti!
Tässä yksi oma suosikki kirjasta, nämä pullat vievät kielen mennessään...
Taikina
5dl Maitoa50g Hiivaa
1-2tl Suolaa
2dl Sokeria
1rkl Kardemummaa
1 Kananmuna
n. 15dl
(1kg) Vehnäjauhoja
150g Pehmeää voita
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää joukkoon suola, kardemumma, sokeri ja muna. Sekoita jauhot joukkoon vähitellen, aluksi vatkaten, jotta ilma sitoutuu taikinaan. Lisää voi, kun olet sekoittanut taikinaan puolet jauhoista. Sekoita sitten joukkoon loput jauhot.
Anna taikinan kohota vedottomassa paikassa noin kaksinkertaiseksi. Itse laitan taikinan usein kohoamaan tiskialtaaseen, johon on laskettu lämmintä vettä ja peittänyt kulhon liinalla.
Kanelisiirappi
1 ½ Fariinisokeria3/4dl Vaahterasiirappia
3rkl Hunajaa
2rkl Kanelia
3rkl Voita
n. 2 tippaa Vanilja-aromia
Tee kanelisiirappi sillävälin, kun taikina kohoaa. Kaada kaikki ainekset kattilaan ja anna keittyä hieman kasaan, muutaman minuutin ajan. Anna siirapin jäähtyä. Jos haluat paljon siirappia, voit tehdä kaksinkertaisen annoksen.
Väliin
100-150g Voita, huoneenlämpöisenäKun taikina on valmis, kauli siitä ohut levy ja levitä levyn päälle kerros kanelisiirappia ja sen päälle vielä kerros voita. Kääri levy rullalle. Jos siirappia jää yli, voit kaataa sen paistovuoan pohjalle, saat erittäin tahmeat ja kosteat pullat. Leikkaa rullasta 4-5cm paloja ja asettele ne paistovuokaan vierekkäin. Anna vielä hetki kohota.
Voiteluun
1 KananmunaVoitele munalla ennen paistamista.
Paista uunin alatasolla 200- asteessa noin 20-25 minuuttia.
Koristeluun
1dl Tomusokerialoraus Vettä
Sekoita tomusokeri ja vesi. Koristele pullat lopuksi tomusokeri-vesi massalla.
Täst ei pulla enää paljoa mehukkaammaksi muutu! :)
kuva täältä
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti