sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Kahden suklaan juustokakku



Jatketaan näiden kevyt-herkkujen linjalla. ;)

Tätä kakkua olen tehnyt jo monta kertaa erilaisiin juhliin ja on kyllä noussut omaksi suosikikseni juustokakkujen joukosta. :) Oikein hyvää palautetta on tullut ja etenkin samettisen pehmeä rakenne vie kielen mennessään. Tykkään käyttää juustokakuissa Mascarpone-juustoa, se on miedon makuinen ja tuo kakkuun sen mielettömän pehmeän maun.

Juustokakuissa on usein pohjalla kekseistä ja voista murskattu pohja. Tähän kakkuun käytin puolet
Diegestive- ja puolet Domino-keksejä.


 

Pohja

100g   Diegestive keksejä
100g   Domino-keksejä
75g     Voita

Murskaa ja sekoita keksit keskenään. Sulata voi ja lisää se keksimurskan joukkoon. Sekoita ja painele seos leivinpaperoidulle irtopohjavuoalle.


Pahoittelen kuvalaatua..



Ensimmäinen kerros

200g   Tummaa suklaata
100g   Tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
100g   Mascarponea
2dl      Kermaa
4rkl     Tomusokeria
3-4      Liivatelehteä  
2rkl    Vettä tai kahvia

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää tomusokeri. Sekoita kerman joukkoon Mascarpone sekä tuorejuusto. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. (Jos sulatat mikrossa, sekoita vähintään 30s välein ettei suklaa pala.) Lisää sulatettu suklaa kerma-juusto seokseen nopeasti sekoittaen. Liota lionneet liivatteet lähes kiehuvan kuumaan veteen tai halutessasi kahviin. Sekoita hieman jäähtynyt liivateseos täytteen sekaan. Ole varovainen, ettei liivate jähmety paakuiksi täytteen sekaan, sekoita siis nopeasti ja huomioi ettei liivate ei ole saanut alkaa jähmettymään kattilassa ennen sen lisäämistä. Kaada täyte vuokaan ja nosta jääkaappiin jähmettymään. Voit valmistaa toisen kerroksen sillä aikaa.




Toinen kerros

200g    Valkoista suklaata
100g    Mascarponea
2dl       Kermaa
200g    Vaniljarahkaa
4          Liivatelehteä
2rkl     Vettä
(+ 2rkl limecurd)

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää siihen Vaniljarahka sekä Mascarpone. Sulata valkoinen suklaa (tässä tulee olla erityisen tarkka ettei pääse palamaan ja pakkuuntumaan) ja sekoita se täytteen joukkooon. Liota lionneet liivatteet lähes kiehuvan kuumaan veteen. Sekoita hieman jäähtynyt liivateseos täytteen sekaan ohuena nauhana. Kaada valmis Valkosuklaa-täyte tumman päälle ja laita jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi ta yön yli.
Voit vielä halutessasi lisätä limecurdia täytteen sekaan tai valmiin kakun päälle ohueksi kerrokseksi. Tuo ihanaa raikkautta muuten niin makeaan kakkuun.

Voit koristella kakun vaikka tuoreilla marjoilla tai kermavaahdolla ja syötävillä kukkasilla. :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti