Mutta nyt ensimäiseen reseptiin. Tätä kokeilin eilen ja idea tuli Hansin matkassa- ohjelman jaksosta, jossa hän tutustui Amerikkalaiseen ruokakulttuuriin ja päätyi maistamaan Momofuku Milk Bark:in piirakkaa nimeltään Crack Pie. Suomenkielisenä tätä reseptiä ei vielä monesta paikasta löydy, mutta onneksi Elämäni ullakolla blogista löytyi ja päätin kokeilla.
CRACK PIE
Keksi
2 dl Vehnäjauhoja
1/8 tl Leivinjauhetta
1/8 tl Ruokasoodaa
1/4 tl Maldon suolaa
115 g Voita
2 dl Fariinisokeria
3 rkl Sokeria
1 Kananmuna
1 dl Kaurahiutaleita
Lämmitä uuni 200 asteeseen. Siivilöi ja sekoita keskenään vehnäjauho, leivinjahe, ruokasooda ja maldonsuola. Vaahdota voi, fariinisokeri ja sokeri toisessa kulhossa. Vatkaa kananmuna voi-sokeri seokseen ja sitten lisää kuivat aineet vähän kerrallaan. Sekoita joukkoon lopuksi kaurahiutaleet.
Levitä seos uunipellille ja paista noin 20 minuuttia, riippuen kerroksen paksuudesta. Itse otin jo vähän aiemmin pois uunista, kun reunat alkoivat jo hieman tummua liikaa. Anna jäähtyä.
Piirakkapohja
1 Annos keksiä
50g Voita (laitoin aika paljon enemmän, jotta pohja ei olisi niin mureneva)
1 ½rkl Fariinisokeria
1/8tl Maldon suolaa
Täyte
230g Voita
3½dl Sokeria
2dl Fariinisokeria
¼tl Maldon-suolaa
1dl Maitojauhetta
2dl Kuohukermaa
1tl Vaniljauutetta
8 Kananmunankeltuaista
1rkl Tomusokeria
Lämmitä uuni 175 asteeseen. Sulata voi. Sekoita keskenään sokeri, fariinisokeri, maldon-suola sekä maitojauhe. Vatkaa joukkoon sula voi, kuohukerma ja vaniljauute. Lisää sitten keltuaiset varovaisesti vatkaten. Jaa täyte piirakkavuokiin.
Paista yksi kerrallaan uunissa, ensin 15 minuuttia 175 asteessa ja sen jälkeen laske lämpö 160 asteeseen ja jatka paistamista vielä 10 minuuttia.
Anna piirakoiden jäähtyä hyvin ja siirrä jääkaappiin. Tarjoile piirakka kylmänä ja halutessasi ripottele koristeeksi tomusokeria juuri ennen tarjoilua.
Tästä tuli kyllä yksi suosikki resepteistäni ja varmasti kokeilen uudestaan ja yritän kehittää rakenteesta vielä vähän tiiviimpää. :) Suosittelen!
Hei, mitä toi "1 annos keksiä" tarkoittaa?
VastaaPoistaTuli nimittäin samasta ohjelmasta himo kokeilla!
Se tarkoittaa tuota pellillistä keksiä, minkä ohje löytyy ensimmäisenä. Joo suosittelen ehdottomasti kokeilemaan! :)
Poista