keskiviikko 26. syyskuuta 2012

Ensimmäinen resepti

Päädyin kuitenkin siihen tulokseen, että kirjoittelen tänne pelkästään leivontaan ja ruoanlaittoon liittyviä asioita.. Se oli kuitenkin alkuperäinen ajatus ja tuntuu parhaimmalta tässä vaiheessa. Säilyy selkeys ja mielenkiinto. :)

Mutta nyt ensimäiseen reseptiin. Tätä kokeilin eilen ja idea tuli Hansin matkassa- ohjelman jaksosta, jossa hän tutustui Amerikkalaiseen ruokakulttuuriin ja päätyi maistamaan Momofuku Milk Bark:in piirakkaa nimeltään Crack Pie. Suomenkielisenä tätä reseptiä ei vielä monesta paikasta löydy, mutta onneksi Elämäni ullakolla blogista löytyi ja päätin kokeilla.

CRACK PIE


Keksi


2 dl     Vehnäjauhoja
1/8 tl   Leivinjauhetta
1/8 tl   Ruokasoodaa
1/4 tl   Maldon suolaa
115 g  Voita
2 dl     Fariinisokeria
3 rkl    Sokeria
1         Kananmuna
1 dl     Kaurahiutaleita



 Lämmitä uuni 200 asteeseen. Siivilöi ja sekoita keskenään vehnäjauho, leivinjahe, ruokasooda ja maldonsuola. Vaahdota voi, fariinisokeri ja sokeri toisessa kulhossa. Vatkaa kananmuna voi-sokeri seokseen ja sitten lisää kuivat aineet vähän kerrallaan. Sekoita joukkoon lopuksi kaurahiutaleet.


   Levitä seos uunipellille ja paista noin 20 minuuttia, riippuen kerroksen paksuudesta. Itse otin jo vähän aiemmin pois uunista, kun reunat alkoivat jo hieman tummua liikaa. Anna jäähtyä.




 Piirakkapohja


1           Annos keksiä
50g       Voita (laitoin aika paljon enemmän, jotta pohja ei olisi niin mureneva)
1 ½rkl   Fariinisokeria
1/8tl      Maldon suolaa



Sekoita keskenään murustettu keksi, voi, fariinisokeri ja maldonsuola tehosekoittimella tai sauvasekoittimella. Kannattaa murustaa keksit kunnolla ennen niiden sekoittamista muiden aineiden joukkoon.


Levitä taikina kahteen piirakkavuokaan.




Täyte


230g     Voita
3½dl     Sokeria
2dl        Fariinisokeria
¼tl        Maldon-suolaa
1dl        Maitojauhetta
2dl        Kuohukermaa
1tl        Vaniljauutetta
8           Kananmunankeltuaista
1rkl      Tomusokeria



Lämmitä uuni 175 asteeseen. Sulata voi. Sekoita keskenään sokeri, fariinisokeri, maldon-suola sekä maitojauhe. Vatkaa joukkoon sula voi, kuohukerma ja vaniljauute. Lisää sitten keltuaiset varovaisesti vatkaten. Jaa täyte piirakkavuokiin.

Paista yksi kerrallaan uunissa, ensin 15 minuuttia 175 asteessa ja sen jälkeen laske lämpö 160 asteeseen ja jatka paistamista vielä 10 minuuttia.

Anna piirakoiden jäähtyä hyvin ja siirrä jääkaappiin. Tarjoile piirakka kylmänä ja halutessasi ripottele koristeeksi tomusokeria juuri ennen tarjoilua.












Tästä tuli kyllä yksi suosikki resepteistäni ja varmasti kokeilen uudestaan ja yritän kehittää rakenteesta vielä vähän tiiviimpää. :) Suosittelen!

2 kommenttia:

  1. Hei, mitä toi "1 annos keksiä" tarkoittaa?
    Tuli nimittäin samasta ohjelmasta himo kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se tarkoittaa tuota pellillistä keksiä, minkä ohje löytyy ensimmäisenä. Joo suosittelen ehdottomasti kokeilemaan! :)

      Poista